מתכון

דג חריף קר

מזה קר של דג, שאפשר להכין ממגוון דגים מגישים אותו באופן מסורתי בצהרי שישי או כפתיחה לארוחה חגיגית. למחרת ההכנה הוא אפילו יותר חריף

13,902 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2021
דג חריף קר של שף אבי לוי (צילום: אילן נחום)
דג חריף קר של שף אבי לוי (צילום: אילן נחום)

החומרים טבלת מידות ומשקלות

הטבה לקוראי השולחן: משלוח חינם בכל הזמנה של תוצרת חקלאית פרימיום באתר "פרשוק"

לרוטב

אופן ההכנה

1

שמים את פרוסות הדג בקערה שטוחה. מוסיפים לימון ומלח גס ומשרים כשעתיים במקרר. הופכים מדי פעם.

2

מחממים 1/2 כוס שמן במחבת רחבה ועמוקה ומטגנים שום להזהבה קלה. מוסיפים פפריקה ומערבבים. מוסיפים פלפלים חריפים, עגבניות, מלח, צ’ילי וכוסברה ומערבבים. מכסים את הסיר ומנמיכים את הלהבה למינימום. מבשלים חצי שעה ומערבבים מדי פעם.

3

מוציאים את פרוסות הדגים מהמשרה (לא שוטפים) ומסדרים בסיר. יוצקים עליהן את השמן שנותר, מוסיפים קליפת לימון ומכסים את הסיר. מבשלים כשעה. מגישים קר.