מתכון

הקניידלעך של לאה

הסוד של הכופתאות התפוחות והאווריריות האלה הוא בצל מטוגן מתקתק ועשבי תיבול שמעניקים רעננות אביבית.

34,280 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2020
הקניידלעך של לאה של הדסה קו-אל. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
הקניידלעך של לאה של הדסה קו-אל. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

לאה, אמא של הדסה, היתה אף היא טבחית מחוננת. היא הקימה וניהלה במשך שנים את מטבח הפועלים של מפעלי “לודז’יה”, והקניידלעך שלה היו לשם דבר בחולון. הסוד שלאה טמנה בכופתאות התפוחות והאווריריות היה בצל מטוגן מתקתק. הדסה הוסיפה עשבי תיבול, שהעניקו להן רעננות אביבית.

הכנה מראש: הקניידלעך יהיו במיטבם אם יבושלו כמה שעות לפני הארוחה, אבל יישמרו גם עד 3 ימים במקרר. מחממים בתוך המרק לפני ההגשה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים שמן במחבת ומטגנים בצל כ-7 דקות עד שהוא מקבל גוון זהוב בהיר. שומרים בצד עם שמן הטיגון.

2

מניחים בקערה קמח מצה ויוצקים מעל מים רותחים מעורבבים בשמן. מערבבים נמרצות ומצננים מעט. מוסיפים ביצים, מלח, פלפל ואגוז מוסקט, מערבבים ומוסיפים עשבי תיבול ואת הבצל המטוגן עם שמן הטיגון. מערבבים היטב ומצננים לטמפ’ החדר.

3

מרתיחים שפע מי מלח בסיר גדול (3/4 כפית מלח על כל ליטר מים). בידיים רטובות יוצרים קניידלעך מוארכים בקוטר כדור פינג-פונג, זורקים לסיר ומבשלים כ-10 דקות. כדאי לבשל ב-3-2 מחזורים. כשהקניידלעך צפים, מוציאים אחד בעזרת כף מחוררת ובוצעים לשניים — אם הפנים מבושל, מוציאים את כל הקניידלעך; אם לא, מבשלים דקה נוספת. מגישים במרק העוף.