מתכון

חלת שקדים

משדרגים את החלה הקלאסית עם מילוי של שקדים וצימוקים, ואם נשארת חלה ביום למחרת - אפשר להכין ממנה פרנץ' טוסט אלוהי

10,216 בשלנים התעניינו במתכון זה
חלת שקדים של שף-קונדיטורית הילה בידרמן. צילום: שרית גופן. סטיילינג: ענת לבל
חלת שקדים של שף-קונדיטורית הילה בידרמן. צילום: שרית גופן. סטיילינג: ענת לבל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

הטבה לקוראי השולחן: משלוח חינם בכל הזמנה של תוצרת חקלאית פרימיום באתר "פרשוק"

לבצק

לקרם לשקדים

אופן ההכנה

לבצק

1

שמים שמרים, חלב וביצה במיקסר וטורפים ידנית כדי לפתוח את השמרים. מוסיפים קמח וסוכר ומערבלים במהירות בינונית בוו לישה. מוסיפים חמאה ושמן בשתי נגלות עד שהם נטמעים בבצק. מוסיפים מלח ומערבלים עוד כ־5 דקות. מעבירים לקערה, מכסים ומתפיחים כשעה לפחות בטמפרטורת החדר.

לקרם השקדים

2

מערבלים במיקסר עם וו גיטרה חמאה וסוכר עד לקבלת קרם. מוסיפים ביצים בשתי נגלות וממשיכים לערבל עד שהן נטמעות בתערובת. מוסיפים חלמונים וממשיכים לערבל עד שהם נטמעים בתערובת. מוסיפים שקדים טחונים וקורנפלור ומערבלים עד לקבלת קרם אחיד. מכסים ומעבירים למקרר ל־10 דקות לפחות.

3

מחלקים את הבצק לחתיכות במשקל 300 גרם כל אחת. מחלקים כל חתיכה ל־3, מרדדים כל חלק למלבן, מורחים את קרם השקדים בצד הבצק ומגלגלים לנחשים. קולעים צמה מכל 3 נחשים ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

4

מחממים תנור ל־180 מעלות ואופים את החלות כ־40 דקות עד שהן משחימות.