מתכון

כבד עוף של אמיצים

גרסה בוכרית לכבד קצוץ. במתכון המקורי מוסיפים גם פלפל חריף קצוץ שמשתלב כאן מעולה, אבל אין זו חובה לנמנעים מחריף

22,884 בשלנים התעניינו במתכון זה
כבד עוף קצוץ של שף יונתן רושפלד. צילום: גיל אבירם. סטיילינג: דיאנה לינדר. כלים: h&m home
כבד עוף קצוץ של שף יונתן רושפלד. צילום: גיל אבירם. סטיילינג: דיאנה לינדר. כלים: h&m home

ניתן להכין יום מראש. 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

אופן ההכנה

1

מחממים שמן ושומן טלה במחבת ברזל גדולה על להבה בינונית־גבוהה, מוסיפים בצלים ומערבבים היטב. מטגנים 6־7 דקות. כאשר הבצל הופך שקוף, מנמיכים ללהבה לבינונית ומטגנים כ־20 דקות עד שהבצל משחים, מידי פעם מערבבים. מסירים מהאש ומסננים את הבצל מהשמן. שומרים את השמן.

2

מחממים את השמן המסונן (בלי הבצל) באותה מחבת על להבה גבוהה. מוסיפים כבדי עוף ומטגנים 4 דקות מכל צד. מוסיפים פרוסות שיני שום ומטגנים עוד כדקה. מסירים מהאש. מרבבים היטב, מסננים ומצננים במקרר.

3

קוצצים דק ביצים קשות בסכין (אפשר גם בפומפיה גסה) ומעבירים לקערה רחבה.

4

קוצצים גס כבדים ושום עם סכין חדה ומוסיפים לביצים. מוסיפים גם את הבצל המטוגן וכוסברה, מתבלים במלח ובפלפל שחור ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול גסות (כדי לשמור על המרקם הקצוץ, אחרת הכבד יהפוך לממרח). מכסים ומעבירים לקירור עד להגשה.