מתכון

כופתאות ממולאות פובידל – צוואצ'ן קניידל

כופתאות תפוחי אדמה נימוחות ממולאות בפובידל, ממרח שזיפי שגיב

2,186 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
כופתאות ממולאות פובידל של חיים כהן. צילום: אנטולי מיכאלו
כופתאות ממולאות פובידל של חיים כהן. צילום: אנטולי מיכאלו

מתכון לפובידל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

להגשה

אופן ההכנה

1

מחממים תנור לחום גבוה, שמים את תפוחי האדמה בתבנית וצולים בתנור עד שהקליפות משחירות ותפוחי האדמה מתרככים. לחלופין, מבשלים את תפוחי האדמה במים עד לריכוך.

2

קולפים ומועכים את תפוחי האדמה לפירה. מוסיפים קמח וחלמונים ולשים בעדינות לבצק (אנחנו מחפשים מרקם עדין של ניוקי; לא ללוש יותר מדי כדי שהבצק לא יהפוך לדביק). מגלגלים לנקניק ארוך בעובי של שתי אצבעות ומחלקים לניוקי באורך של שלוש אצבעות. מועכים כל ניוקי לעיגול דק, מפזרים על כל עיגול רבע כפית סוכר וכחצי כפית פובידל. סוגרים את העיגול לכופתה או לחצי סהר.

3

בסיר גדול מרתיחים מים ומבשלים את הכופתאות כשתי דקות ברתיחה, עד שהם מתבשלים (אם הם לא צפים זה משום שהם כבדים).

4

בינתיים, ממִיסים חמאה עם חצי כפית סוכר במחבת. מכניסים פנימה את הסהרונים (החמאה צריכה להישאר בהירה ולא להישרף) ומטגנים כמה דקות. מפזרים מעל אגוזים טחונים/ שקדים טחונים/ פירורי לחם.

הגשה

5

מפזרים מעט סוכר על הסהרונים ומגישים.