מתכון

חמין של ארז קומרובסקי עם לחמניות שנאפות בתוך החמין

החמין הופך לתנור בו נאפות הלחמניות הרכות האלה. הן סופחות את העסיס והטעמים העמוקים ויוצאות שחומות ואווריריות

36,994 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
לחמניות חמין של סבתא מאמי. צילום: דן פרץ
לחמניות חמין של סבתא מאמי. צילום: דן פרץ

הקצח שמוטמע בבצק מעיר את הפה עם כל ביס. את החמין אני מכין בסיר של סבתי, שהוא ענק במיוחד (אם אין לכם סיר ענק, אפשר להקטין כמויות) והבישול בו ארוך במיוחד. אני לא ממליץ לקצר את זמן הבישול — הוא הרכיב הכי חשוב להצלחה. שימו לב: הלחמניות נכנסות לסיר אחרי שהוא כבר בילה בתנור 12 שעות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

לחמין:

ל-12-10 לחמניות:

אופן ההכנה

מכינים את החמין יום קודם

1

מבשלים שעועית בשפע מים על להבה בינונית כ-30 דקות ומסננים.

2

מחממים את סיר החמין עם 5 כפות שמן ומטגנים בצלים 10 דקות להזהבה. מוציאים בכף מחוררת ומניחים בצד.

3

מוסיפים 5 כפות שמן ומלהיטים את הסיר. מתבלים את השפונדרה בפלפל שחור ומלח וצורבים 4-3 דקות מכל צד עד השחמה. מוציאים מהסיר ומניחים בצד.

4

מחממים תנור ל-150 מעלות.

5

מוסיפים לסיר עצמות מוח וצורבים גם אותן מכל הצדדים. מסדרים אותן כך שירפדו את תחתית הסיר. מוסיפים את הבצל המטוגן והשעועית ומתבלים במלח ובפלפל.

6

מוסיפים חיטה, גריסי פנינה ואת השפונדרה. מתבלים בעוד מלח ופלפל בנדיבות. מניחים מעל תפוחי אדמה וביצים, מתבלים במלח ופלפל ומטפטפים דבש. יוצקים מים לכיסוי ועוד 1 ס”מ, מביאים לרתיחה, טועמים ומתקנים תיבול.

7

מכסים את הסיר ברדיד אלומיניום ובמכסה ומעבירים לתנור. אופים שעתיים. מנמיכים את הטמפ’ ל-110 מעלות ואופים במשך הלילה.

מכינים את הבצק ללחמניות ומתפיחים

8

מנפים קמח לקערת המיקסר, מפוררים לתוכו שמרים, מוסיפים סוכר ומערבבים לפיזור אחיד. מוסיפים מלח, פלפל שחור וקצח ולשים בעזרת וו הלישה להטמעה. מוסיפים מים ולשים כ-7 דקות עד לקבלת בצק רך.

9

מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון ומניחים להתפחה של שעתיים עד שהבצק תופח אך עדיין גמיש למגע אצבע.

מבשלים את הלחמניות בסיר החמין

10

מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ולשים להורדת הנפח. מחלקים את הבצק ל-12-10 חלקים במשקל כ-90 גרם האחד (אין צורך לגלגל לכדורים או לעצב ללחמניות).

11

אחרי לילה בתנור מוציאים את הביצים מסיר החמין, טובלים כל עיגול בצק בקערית מים פושרים לכמה שניות ומניחים בשקעים שהותירו הביצים בחמין. סוגרים את מכסה הסיר ואופים עוד כ-4 שעות ב-110 מעלות.