מתכון

לסיס

תבשיל שעועית שאוכלים בבוקר שבת חורפית לצד הג’חנון או הקובנה

19,923 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2020
לסיס של רינת צדוק. צילום: שני בריל
לסיס של רינת צדוק. צילום: שני בריל

התבשיל דומה קצת לקטניות המובשלות של החמין, והוא מתאים גם כתוספת לארוחות צהריים של שבת. אפשר לחבר למנה ביצים שיהפכו לחמינדוס.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מניחים את כל המרכיבים למעט המלח והביצים בסיר, יוצקים ליטר מים, מרתיחים, מנמיכים את האש לבינונית ומבשלים כ־40 דקות.

2

מחממים תנור ל־120 מעלות. מוסיפים לסיר מלח וביצים ומעבירים לתנור ל־3 שעות עד שרוב הנוזלים מצטמצמים והתבשיל דומה לחמין.