מתכון

לשון בקר בענבי בוסר

המרקם הרך של הלשון והיכולת שלה לספוג טעמים הופכים את התבשיל הזה למנת חג מושלמת

668 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
לשון בקר בענבי בוסר | צילום: אנטולי מיכאלו| סטיילינג: אינה גוטמן
לשון בקר בענבי בוסר | צילום: אנטולי מיכאלו| סטיילינג: אינה גוטמן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לתבשיל

אופן ההכנה

1

מבשלים את הלשון במים: מניחים לשון בסיר, מכסים במים עם מלח ומרתיחים. מקטינים את האש ומסירים את הלכלוך ממי הבישול (מקפים). מוסיפים לסיר בצל, גזר ולימון פרסי ומבשלים על אש בינונית כ־3 שעות. מוציאים את הלשון מהמים (שומרים את נוזלי הבישול), מצננים מעט ומקלפים את הקרום העוטף את הנתח.

2

 צורבים את נתחי הלשון במחבת טפלון (ללא שמן) עד שהם משחימים קלות. מוציאים את הנתחים ומטגנים את הבצלים באותה מחבת כחצי שעה עד שהם משחימים.

3

Ž מסננים את הלימונים השחורים, שוברים ומפוררים ומוסיפים אותם לבצלים. מוסיפים למחבת כמה מצקות מנוזלי הבישול של הלשון ואת אשכולות ענבי הבוסר. מתבלים במלח ופלפל. מקטינים את האש ומבשלים כ־02 דקות. מוסיפים את נתחי הלשון ומבשלים כ־20 דקות נוספות.

4

מעבירים את התבשיל לצלחת הגשה ומפזרים טרגון קצוץ.