מתכון

לשון עגל בוויניגרט צלפים ופטרוזיליה

בין לילה הפכה המנה הזו לאחד מהסמלים של מסעדת "החלוצים 3"

9,702 בשלנים התעניינו במתכון זה
לשון עגל בוויניגרט צלפים ופטרוזיליה של איתן ואנונו ונעמה שטרונליכט. צילום: דניאל לילה
לשון עגל בוויניגרט צלפים ופטרוזיליה של איתן ואנונו ונעמה שטרונליכט. צילום: דניאל לילה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

לבישול

לוויניגרט

אופן ההכנה

מכינים את הלשון

1

מחממים שמן בסיר רחב ומשחימים את הלשון עם הירקות 3 דקות מכל צד.

2

מוסיפים יין אדום ותבלינים ומביאים לרתיחה. יוצקים מים עד לכיסוי הלשון, מניחים עליה צלחת רחבה שתשמש כמשקולת (כדי למנוע התייבשות הנתח במהלך הבישול) ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים שעה וחצי בבעבוע עדין או עד שסכין שנועצים בנתח מצליח לחדור בקלות

3

מכבים את הלהבה ומניחים ללשון להתקרר מעט בתוך הסיר המכוסה.

4

כשהלשון עדיין חמימה, מקלפים את שכבת העור המחוספס בעזרת סכין קטן וחד ומצננים לטמפ’ החדר.

מכינים את הוויניגרט

5

מערבבים את כל החומרים, טועמים ומתקנים תיבול.

לפני ההגשה

6

פורסים את הלשון דק ככל האפשר, מניחים על צלחת, מתבלים בוויניגרט ומגישים עם לחם שאור.