מתכון

מוח בסגנון מרוקאי

המוח נחשב למעדן במטבח המרוקאי והוא מוגש בחגים ובאירועים חגיגיים

48,029 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2020
מוח בסגנון מרוקאי של שף אברהם בן מויאל, יקוטה (צילום: דור קדמי)
מוח בסגנון מרוקאי של שף אברהם בן מויאל, יקוטה (צילום: דור קדמי)

עבודת הניקיון שלו דורשת מעט מאמץ ותוכלו לבקש מהקצב לעשות זאת עבורכם. אחרי בישול קצר יחסית המוח נותר רך ושוחה ברוטב עשיר – מומלץ להגיש לצד לחם שידע לספוג אותו כמו הפרנה למשל. אפשר להכין את כל מרכיבי התבשיל מבעוד מועד ולהרכיב סמוך להגשה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

למוח

לרוטב

אופן ההכנה

שולקים מוח

1

מרתיחים שפע מים עם חומץ בסיר בינוני ושולקים נתחי מוח כ-7 דקות עד שצבעם הופך ללבן. מוציאים בעזרת כף מחוררת ומעבירים למי קרח כדי לעצור את הבישול.

מבשלים ברוטב ומגישים

2

שמים מים, שמן, תבלינים, צ'ילי יבש ושום כתוש בסיר נמוך, מחממים מעל להבה בינונית־גבוהה כ־10 דקות בבעבוע עדין, טועמים ומתקנים תיבול.

3

מוסיפים את המוח המבושל ומבשלים כ־10 דקות, מקפים קצף מעל פני המים אם צריך. מבשלים 10 דקות עד שהנוזל מצטמצם ב-1/2, מפזרים כוסברה ומגישים.