מנה שגדלתי עליה בבית סבתי מצד אמי. המטבל הזה מזכיר מטבוחה, אבל מדובר ברוטב זריז יותר, שדומה יותר לדעתי לבסיס של שקשוקה. מומלץ להגיש עם חלה בצד.
אופן ההכנה
1
מניחים בסיר רחב עם תחתית עבה עגבניות, מתבלים במלח גס, מוסיפים שמן זית ומבשלים על להבה נמוכה 4־5 דקות, עד שהעגבניות מתחילות להתרכך ולהגיר נוזלים.
2
מגבירים את הלהבה, מוסיפים לסיר פלפלים חריפים וממשיכים לבשל 5־7 דקות נוספות, עד שהם מתחילים להתרכך. מוסיפים שום, מערבבים, מכבים את הלהבה ומכסים את הסיר.
3
מגישים בטמפרטורת החדר.
גיוון: אפשר להחליף את הפלפלים החריפים בפלפל שושקה מתוק.