מתכון

מטבל עגבניות חריף – סלטה קוצ'ה

המטבל הזה מזכיר מטבוחה, אבל מדובר ברוטב זריז יותר, שדומה יותר לבסיס של שקשוקה

4,837 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2022
סלטה קוצ'ה – מטבל עגבניות חריף | צילום: איתמר גינזבורג
סלטה קוצ'ה – מטבל עגבניות חריף | צילום: איתמר גינזבורג

מנה שגדלתי עליה בבית סבתי מצד אמי. המטבל הזה מזכיר מטבוחה, אבל מדובר ברוטב זריז יותר, שדומה יותר לדעתי לבסיס של שקשוקה. מומלץ להגיש עם חלה בצד.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

אופן ההכנה

1

מניחים בסיר רחב עם תחתית עבה עגבניות, מתבלים במלח גס, מוסיפים שמן זית ומבשלים על להבה נמוכה 4־5 דקות, עד שהעגבניות מתחילות להתרכך ולהגיר נוזלים.

2

מגבירים את הלהבה, מוסיפים לסיר פלפלים חריפים וממשיכים לבשל 5־7 דקות נוספות, עד שהם מתחילים להתרכך. מוסיפים שום, מערבבים, מכבים את הלהבה ומכסים את הסיר.

3

מגישים בטמפרטורת החדר.

גיוון: אפשר להחליף את הפלפלים החריפים בפלפל שושקה מתוק.