אין לתאר כמה הבצל, התרד והעשבים מוסיפים למצה בריי הרגיל. אבל התגלית האמיתית פה היא התוספת של קליפת לימון – היא מביאה איתה ניחוח רענן וחמצמות עדינה. השילוב של כולם יחד הופך את המצה בריי לקציצת ירק נהדרת במיוחד, שטובה גם כמנה עיקרית לארוחת צהריים של חול המועד לצד סלט או אורז.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
שוברים מצות לחתיכות קטנות-בינוניות בקערה גדולה, (לא קטנות מידי אחרת מאבדים את הקראנץ'). מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומערבבים היטב.
2
יוצרים קציצות בגודל בינוני, משטחים אותן ומטגנים אותן במחבת עם שמן זית משני הצדדים עד להשחמה. מגישים חם או בטמפרטורת החדר לצד יוגורט צונן.