מי שלא אוהב תמרים או מעדיף לקצץ במתיקות יכול להשמיט את המלית.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
הטבה לקוראי השולחן: משלוח חינם בכל הזמנה של תוצרת חקלאית פרימיום באתר "פרשוק"למלית (לא חובה)
לסירופ
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אפייה.
מכינים את הבצק
2
מערבבים את כל החומרים פרט למים. מוסיפים את המים בהדרגה ולשים - נדרשת בערך כוס מים כדי להגיע למרקם נוח לעבודה אך לא דביק.
מכינים את המלית
3
מעבדים את חומרי המלית פרט למים ביד או במעבד מזון עד לריכוך ומוסיפים מים רותחים בהדרגה עד שמתקבל מרקם של ריבה.
מרכיבים ואופים
4
משטחים חצי מכמות הבצק בתבנית ועליו מורחים את המלית במרית. משטחים את שאר הבצק מלמעלה - הכי נוח להשתמש בשיטה של הסבתות: לקרוץ פיסות קטנות, לשטח כל אחת בעזרת האצבעות ולהניחן עד שמכסים את כל פני השטח.
5
מסמנים ריבועים (או מעוינים) בעזרת סכין ומניחים שקד או אגוז במרכז כל ריבוע.
6
אופים 10 דקות, מנמיכים את הטמפ' ל-160 מעלות ואופים עוד כ-5- דקות עד שהעוגה מזהיבה.
7
מוציאים מהתנור, חותכים לריבועים (לפי הסימון) ומצננים.
מכינים סירופ ומגישים
8
מביאים את כל החומרים לרתיחה בסיר ומבשלים כ-15 דקות על להבה נמוכה עד שהסירופ מתחיל להסמיך קלות.
9
יוצקים את הסירופ החם על העוגה הקרה. מניחים לעוגה להצטנן ורק אז מגישים או שומרים מחוץ למקרר, בכלי מכוסה. מניסיון - טעמה של העוגה משתבח כעבור יום-יומיים.