מתכון

מרק אוקראיני Solyanka

מרק כפרי עם 3 סוגי בשר, ירקות ותבלינים, צלפים, זיתים ואפילו מלפפונים חמוצים! מגישים עם לחם דגנים וכוסית וודקה

4,153 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרק אוקראיני Solyanka. צילום: shutterstock
מרק אוקראיני Solyanka. צילום: shutterstock

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

מביאים לרתיחה ציר עם עלי דפנה וגרגרי פלפל שחור ואנגלי בסיר גדול. מוסיפים כרוב וסלרי ומחזירים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים בכיסוי חלקי על להבה נמוכה 30 דקות.

2

מחממים שמן במחבת ומטגנים בצל וגזר תוך כדי ערבוב 8 דקות להזהבה. מוסיפים קבנוס, עוף והאם ומטגנים עוד 5 דקות עד שגם הם מזהיבים.

3

מעבירים את כל תכולת המחבת לסיר. מוסיפים מלפפונים חמוצים ורסק עגבניות ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 10 דקות בכיסוי חלקי.

4

מוסיפים צלפים, זיתים וקוביות עגבניות ומביאים לסף רתיחה. יוצקים יין וממשיכים לבשל על להבה נמוכה עוד 20 דקות.

להגשה

5

יוצקים לקעריות, מוסיפים כף שמנת חמוצה לכל אחת ומפזרים 1/2 כף שמיר. מגישים עם לחם דגנים.