מתכון

מרק חומוס ובשר – קלדו די גרבזונס קימדו קון קרנה

מרק חומוס ובשר ראש הוא זכרון ילדות

5,113 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2022
קלדו די גרבזונס קימדו קון קרנה אי טומטוס – מרק חומוס ובשר של שף נמרוד נורמן | צילום: איתמר גינזבורג
קלדו די גרבזונס קימדו קון קרנה אי טומטוס – מרק חומוס ובשר של שף נמרוד נורמן | צילום: איתמר גינזבורג

יעקב, הסו–שף שלי, מצא את מתכון כדורי הבשר בספר בישול ספניולי והציע להוסיף אותם למרק – והם מוסיפים המון עניין לכל כף.

שימו לב: החומוס זקוק ל-8 שעות השרייה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

לכדורי בשר

אופן ההכנה

1

מניחים בשר ראש בסיר ומכסים בשפע מים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל שלוש שעות. מדי פעם מקפים את הקצף. מסננים, מצננים וחותכים לקוביות בגודל 2 ס"מ.

2

שוטפים חומוס, מכסים בשפע מים בסיר גדול, מביאים לרתיחה ומבשלים 45 דקות. מוסיפים בשר ראש ומים לכיסוי וממשיכים לבשל עוד חצי שעה.

בינתיים מכינים כדורי בשר

3

מערבבים בקערה את כל המרכיבים, למעט שמן לטיגון, לתערובת אחידה. יוצרים כ־35 כדורים בגודל אגוז.

4

מחממים במחבת שמן לטיגון חצי עמוק ומטגנים את כדורי הבשר בכמה סבבים 4־5 דקות להשחמה קלה.

5

מוסיפים לסיר עם החומוס ובשר הראש את כדורי הבשר, בצל, תרד ותבלינים, מערבבים, מבשלים כ־25 דקות נוספות ומגישים.