מתכון

מרק כבש גרוזיני

המרק הזה מתנהג כמו תבשיל — השילוב של רכז הרימונים והכבש נותן לו טעם יותר עמוק והאורז מעבה מאוד את מרקמו

4,941 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרק כבש גרוזיני. צילום: shutterstock
מרק כבש גרוזיני. צילום: shutterstock

גיוון: מחליפים את רכז הרימונים ב 4- כפות מיץ לימון סחוט טרי או רכז תמרינדי.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

שמים קמח בשקית ניילון גדולה, מוסיפים פנימה קוביות בשר ומנערים מעט. מוציאים את קוביות הבשר המקומחות.

2

מחממים סיר גדול עם חמאה או שמן ומטגנים את קוביות הבשר בכמה מחזורים עד הזהבה. מוציאים ושומרים בצד.

3

מוסיפים לסיר בצל ומטגנים 5 דקות על להבה גבוהה עד הזהבה. מוסיפים רסק עגבניות ושום ומטגנים דקה עד שעולה ניחוח.

4

מוסיפים ציר ומביאים לרתיחה. מוסיפים את קוביות הבשר ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים מכוסה שעתיים עד שהבשר רך.

5

מוסיפים רכז רימונים ומערבבים. מוסיפים אורז, מחזירים לרתיחה ומבשלים עוד 20 דקות על להבה בינונית תוך כדי ערבוב (כדי שהאורז לא יידבק). אם המרק נעשה סמיך מדי, מוסיפים מעט מים רותחים.

6

מתבלים במלח ופלפל ומגישים עם מעט שמיר קצוץ.