מתכון

קפושניאק: מרק פולני של כרוב ובשר

במתכון הפולני עושים שימוש בכרוב ירוק טרי. הירקות מתבשלים עם הבשר ורסק העגבניות, והתוצאה מענגת

14,551 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
קפושניאק - מרק פולני של כרוב ובשר של תום פרנץ. צילום וסטיילינג: אפיק גבאי
קפושניאק - מרק פולני של כרוב ובשר של תום פרנץ. צילום וסטיילינג: אפיק גבאי

החומרים טבלת מידות ומשקלות

הטבה לקוראי השולחן: משלוח חינם בכל הזמנה של תוצרת חקלאית פרימיום באתר "פרשוק"

אופן ההכנה

לבשר ונוזלי הבישול

1

מניחים את הבשר בסיר גדול ומכסים בכמות של 4 ליטר מים לערך. מבשלים על אש נמוכה כשעה וחצי עד שהבשר רך. אפשר לעשות זאת יום לפני הכנת המרק.

למרק

2

מחממים את השמן בסיר גדול ומוסיפים לו את קוביות חזה האווז המעושן. מטגנים עד שהן מזהיבות והשומן בקוביות נמס.

3

מוסיפים לסיר את הבצל, הסלרי והשום ומטגנים על אש נמוכה עד שהבצל רך ושקוף. מוסיפים פנימה את הגזר, תפוחי האדמה והכרוב הטרי ומערבבים. מטגנים תוך כדי ערבוב עד שהכרוב קמל ומתרכך מהחום. בשלב זה מוסיפים את הכרוב הכבוש על נוזליו, את קוביות הבשר שבישלנו מראש עם 3 ליטר מנוזלי הבישול של הבשר, רסק עגבניות, פפריקה וסוכר. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.

4

מוסיפים את טבעות הקבנוס והנקניקיות, טועמים ומאזנים תיבול עם סוכר במידת הצורך, מלח ופלפל.

5

מבשלים על אש נמוכה כ-½ שעה עד שהירקות הקשים מוכנים אל דנטה. מומלץ להגיש עם שמיר קצוץ.

6

טיפ: אם מכינים את המרק לילה לפני ההגשה הטעמים שלו משתבחים.