מתכון

מרק מנגולד וחומוס

שילוב אלג'יראי קלאסי של גרגרי חומוס ומנגולד בגרסה צמחונית או בשרית

29,345 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2017
מרק מנגולד וחומוס. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
מרק מנגולד וחומוס. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

הדסה: "אני לא יכולה לטעון שהמרק הזה הוא הוורסיה האותנטית של העדה האלג'יראית, אבל אני יודעת שבשבט שלנו לפחות חמש משפחות כבר צירפו אותו לארסנל המאכלים הקבועים. החלקים שהם בוודאות מאלג'יריה הם השילוב בין מנגולד לחומוס והסיומת — מייד כשהמרק יורד מהאש מוסיפים לו נענע יבשה, כמון ושום כתוש." אקורד הסיום הזה מעניק למרק המון: התבלינים והשום לא דוהים עם הבישול הארוך ושומרים על טעם חי ועז.

באותה שיטה מכינים גם מרק מנגולד וחומוס עם שפונדרה: לפני תחילת הבישול ובאותו סיר צורבים 1/2 ק"ג קוביות של שפונדרה בקר או בשר כבש מאזור הצלעות ב-6-5 כפות שמן ניטרלי כ-5-4 דקות מכל צד עד השחמה. מוציאים את הבשר ומניחים בצד. בעת טיגון הבצל מקרצפים מעט את תחתית הסיר, כדי למצות את כל הטעמים. מוסיפים את קוביות הבשר למרק יחד עם גרגרי החומוס ומבשלים שעה לפני הוספת הלימון הכבוש.

 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

אופן ההכנה

1

מחממים שמן בסיר גבוה ורחב. מוסיפים בצלים, גבעולי מנגולד, כרישה, גזרים, סלרי, פלפל שחור, פלפל שאטה, פלפל אנגלי, עלי דפנה וזרעי כוסברה ומטגנים תוך ערבוב כ-10 דקות על להבה בינונית-גבוהה עד שהירקות מתחילים להתרכך והתבלינים מעלים ניחוח.

2

מוסיפים עלי מנגולד, עלי כוסברה, עלי סלרי, גרגרי חומוס ו-1/2 כוס מים ומערבבים. מכסים, מנמיכים להבה ומבשלים 30 דקות. טועמים ומתקנים תיבול.

3

מוסיפים לימונים כבושים וכפית מלח ויוצקים מים עד גובה כ-1 ס"מ מעל הירקות. מבשלים 15 דקות על להבה נמוכה. מתקנים תיבול ומסירים מהאש. מוסיפים כמון, שום ונענע יבשה.

4

המרק נשמר עד 5 ימים במקרר.