תערובת החוויאג' נוטה להשתנות בין סוחרי התבלינים, לכן בחרו את התערובת האהובה עליכם או השתמשו בתערובת חוויאג' למרק של מזל מדהלה. תוכלו להוסיף לה הל, חילבה או זרעי כוסברה טחונים, שאינם משולבים בדרך כלל בתערובת הבסיסית. אם לא הצלחתם לשים את ידיכם על תערובת המכילה את דגן הדורה – אין מקום לדאגה, המרק יוצא טעים גם כך. המתכון של מזל כולל גם כף אבקת מרק עוף (שהתווספה למרק המסורתי בארץ), אפשר כמובן גם בלעדיה.
אופן ההכנה
1
מטגנים בצלים בשמן, בסיר גדול דיו להכיל את המרק, כ-5 דקות מעל להבה בינונית עד לשקיפות. מערבבים מדי פעם.
2
מוסיפים כרעיים ומטגנים כ-10 דקות עד שהן שחומות. הופכים בכל כמה דקות.
3
מוסיפים רסק עגבניות, חוויאג', הל, פלפל שחור, מלח ואבקת מרק עוף, ומטגנים כ-5 דקות תוך כדי ערבוב עד שהתבלינים מפיצים ניחוח חזק.
4
מוסיפים מים עד לכיסוי ועוד כ-5 ס"מ מעל גובה העוף ומבשלים שעה וחצי בסיר מכוסה חלקית, ברתיחה עדינה. טועמים ומתקנים תיבול.