מתכון

מרק עוף אלג'יראי

מרק צלול ומבושם במרווה, הל ואניס, שבתוכו צפים פול ואפונה טריים של תחילת האביב

14,483 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2020
מרק עוף אלג'יראי של הדסה קו-אל. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
מרק עוף אלג'יראי של הדסה קו-אל. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

הכנה מראש: עד 3 ימים. את הפול והאפונה מוסיפים בחימום לפני ההגשה — כך הם ישמרו על הטעם הרענן ועל מרקם “אל-דנטה”.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

הטבה לקוראי השולחן: משלוח חינם בכל הזמנה של תוצרת חקלאית פרימיום באתר "פרשוק"

אופן ההכנה

1

ממלאים סיר גדול (8 ליטר) במים עד כ-3/4 מגובהו ומביאים לרתיחה. מוסיפים עוף וגרון הודו, מבשלים כ-5 דקות, מסננים ומנקים את הסיר. החלפת המים זו הטכניקה בה הדסה משתמשת במקום לקפות.

2

מחזירים את העוף לסיר וממלאים אותו במים חמים עד כ-3/4 גובהו. מכניסים את התבלינים לשקיק בד או למסננת תבלינים ייעודית (שנראית כמו תיון גדול מנירוסטה) ומוסיפים לסיר עם בצל, שורש סלרי, גזר, שומר וכרוב. מביאים לרתיחה ומבשלים מכוסה על להבה בינונית כשעה. מצננים מעט ומסננים. מחזירים את המרק לסיר ואת העוף והירקות שומרים בקופסאות נפרדות.

3

קושרים את עשבי התיבול לצרור ומוסיפים למרק יחד עם פול ואפונה. מבשלים על להבה בינונית-גבוהה ללא מכסה 15 דקות.

4

מגישים את המרק עם קניידלעך, פול ואפונה.