מתכון

מרק עוף מעושן

כמעט לכל בשלן יש מתכון משפחתי או גרסה משלו למרק עוף. תוספת של טעמי עישון תעניק ייחוד למרק המוכר

5,956 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2019
מרק עוף מעושן של תומר טל. צילום: רן בירן
מרק עוף מעושן של תומר טל. צילום: רן בירן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

אופן ההכנה

1

מלהיטים גריל פחמים (או, אם עובדים בבית, מחבת ברזל כבדה) וצורבים כנפי עוף 6־7 דקות מכל צד עד שהן זהובות וחרוכות. מספיגים עשבי תיבול בשמן ומניחים ישירות על הפחמים או על המחבת, מטים את המחבת ומבעירים את העשבים. ברגע שהם מתחילים לעשן, מכסים את הגריל או את המחבת בקערת נירוסטה ומשהים ל־10 דקות.

2

בינתיים מניחים את כל יתר המרכיבים בסיר גדול, ממלאים ב–2 ליטר מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הכנפיים, מנמיכים להבה ומבשלים כשעה. מדי פעם מקפים לכלוך וקצף.

3

טועמים את המרק ומתקנים תיבול. מוציאים את הכנפיים, מפרקים את הבשר ומניחים בקעריות הגשה עם גזר ושורשים, יוצקים מעל מרק ומגישים.