מתכון

מרק עוף עם כדורי בשר ופילמני

מרק עוף קלאסי עם הרבה שורשים ועשבי תיבול, שמקבל את האופי הרוסי שלו בזכות פילמני וכדורי בשר עדינים

22,131 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2016
מרק עוף עם כדורי בשר ופִּילְמֶני של רות אוליבר. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
מרק עוף עם כדורי בשר ופִּילְמֶני של רות אוליבר. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

מה הופך מרק לרוסי – כרוב, ביצה קשה, שמיר, צלפים או סלק? התשובה היא גם וגם וגם.
המרקים הרוסיים שלנו מתגאים בשילובי טעם מקוריים והם תרופה בדוקה לקור. מרק עוף קלאסי עם הרבה שורשים ועשבי תיבול, שמקבל את האופי הרוסי שלו בזכות פילמני וכדורי בשר עדינים. את כופתאות הפילמני קונים במעדניות רוסיות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לכדורי הבשר:

למרק:

אופן ההכנה

מכינים את כדורי הבשר:

1

מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה ומניחים במקרר ל-15 דקות להתייצבות התערובת. מגלגלים כדורים בגודל אגוז.

מכינים את המרק:

2

מחממים סיר גדול עם שמן ומאדים גזר וסלרי 5 דקות על להבה בינונית עד שמתרככים מעט.

3

מוסיפים תפוחי אדמה ומרק מביאים לרתיחה, מוסיפים את כדורי הבשר ומבשלים 15 דקות. מוסיפים פטרוזיליה, מלח ופלפל ומבשלים כ-5 דקות.

4

מוסיפים טורטליני/פלמיני מבשלים כ-3 דקות. מוסיפים תרד, מבשלים עוד 5-4 דקות ומכבים את האש.

5

מניחים ל-5 דקות ומגישים.

גיוונים:

  • מחליפים את הבקר הטחון בעוף טחון.
  • למרק צמחוני: מכינים על בסיס מרק ירקות, מוותרים על כדורי הבשר ומוסיפים רק פילמני ממולאים בתפוחי אדמה או פטריות.