מתכון

מרק עוף עם קניידלך במילוי עוף בגריל ובצלים חרוכים

הקניידלך המסורתיים עוברים שדרוג והופכים לקובה-קניידלך ממולאים בעוף בגריל עם המון בצל

13,946 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2019
מרק עוף עם קניידלך במילוי עופות בגריל ובצלים חרוכים של שף אבי ביטון. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו
מרק עוף עם קניידלך במילוי עופות בגריל ובצלים חרוכים של שף אבי ביטון. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

לקניידלך

למלית

למרק עוף

להגשה

אופן ההכנה

מכינים את תערובת הקניידלך

1

שמים בקערה קמח מצה ומלח, יוצקים מים רותחים ושמן, מערבבים ומשהים כ־10 דקות. מוסיפים ביצים, מערבבים היטב, מכסים במגבת ומשהים כחצי שעה בטמפרטורת החדר.

מכינים את המלית

2

מחממים תנור ל־180 מעלות. מתבלים את הכרעיים במלח, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה וצולים כשעה בתנור. ב־10 הדקות האחרונות מעבירים את התנור למצב גריל וצולים עד שהכרעיים משחימות. מפרידים את בשר העוף מהעצמות ושומרים אותן בנפרד. מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבצלים הקצוצים עד שהם משחימים. קוצצים את בשר הכרעיים ומערבבים עם הבצלים המטוגנים.

מכינים את המרק

3

מעבירים את כל מרכיבי המרק כולל עצמות העוף הצלוי לסיר גדול, מכסים במים, מרתיחים, מקפים (מסירים את הלכלוך והשומן מהנוזלים), מקטינים את האש ומבשלים כשעתיים. מסננים.

מכינים את הקניידלך

4

לוקחים מעט מתערובת הקניידלך בידיים רטובות, מגלגלים לגודל של כדור פינג פונג, יוצרים בכדור גומה (כמו בקובה), ממלאים במעט מהמלית וסוגרים לכדור. מבשלים את הקניידלך במי מלח רותחים כ־15 דקות ומוציאים בכף מחוררת. לפני ההגשה מחממים מעט את הקניידלך במרק. מגישים עם שמיר קצוץ.