מתכון

מרק עוף קלאסי

המתכון המסורתי מקבל תפנית בעלילה בזכות סיר לחץ

25,945 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2019
מרק עוף קלאסי של שף יהונתן בורוביץ’. צילום: שני בריל
מרק עוף קלאסי של שף יהונתן בורוביץ’. צילום: שני בריל

סיר לחץ זה כלי מדהים ואני ממליץ לכל בשלן להתנסות בעבודה איתו. הוא מעניק למרק ומנות אחרות את רוב האיכויות של בישול ארוך, רק בלי החלק של הארוך. כשהלחץ האטמוספירי בסיר עולה, נקודת הרתיחה של המים עולה אף היא ומגיעה ל–120 מעלות – אין אף דרך אחרת לבצע את הטריק הזה. רק שימו לב, אפילו שסירי הלחץ המודרניים בטוחים מאוד לשימוש אל תדלגו על קריאה של הוראות היצרן לפני השימוש והקפידו עליהן.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

אופן ההכנה

1

מניחים את כל החומרים בסיר לחץ. ממלאים מים עד לסימון הגובה max. נועלים את הסיר ומעלים על להבה גבוהה. הטמפרטורה בסיר תעלה ולאחר כ־30 דקות השסתום יתחיל לפלוט אדים. זה אומר שהסיר עובד והלחץ פועל. מנמיכים אש ומבשלים 40 דקות.

2

מכבים את הסיר ומצננים עד ששסתום הביטחון מאפשר לפתוח אותו (הוא נותר נעול בטמפרטורה גבוהה מטעמי בטיחות). אם רוצים לזרז את הצינון מעבירים את הסיר בזהירות לכיור ושוטפים במים קרים את דופנותיו.

3

כשהסיר נפתח, מערבבים את המרק בעזרת מצקת גדולה ומתקנים תיבול. מוזגים לקערות ומגישים.