מתכון

מרק צהוב לקוסקוס של יונית צוקרמן

מרק קוסקוס בסיסי ומסורתי. באירועים חגיגיים מכינים אותו עם פול ובאירועים פחות חגיגיים — עם גרגרי חומוס

35,596 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2017
מרק צהוב לקוסקוס. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
מרק צהוב לקוסקוס. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

אל תוותרו בשום אופן על הכורכום — הוא מעניק למרק את הצבע הצהוב היפהפה ואת הבושם העדין.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

אופן ההכנה

1

‏מחממים סיר גדול עם שמן ומטגנים בצלים 4-3 דקות על להבה בינונית עד לשקיפות. מוסיפים נתחי עוף ומטגנים 3 דקות מכל צד להשחמה.

2

אם משתמשים בקטניות קפואות, מביאים לרתיחה בשפע מים בסיר נפרד ומסננים.

3

מוסיפים לסיר המרק פול או חומוס ואת כל הירקות ומערבבים 2 דקות. יוצקים מים לגובה של כ-1 ס"מ מעל התכולה, מוסיפים כורכום, מלח ופלפל לבן ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר חלקית ומבשלים 45 דקות על להבה נמוכה, אם משתמשים בקטניות קפואות, ושעה וחצי — אם משתמשים בקטניות מושרות. טועמים ומתקנים תיבול.

4

מכבים את הלהבה, אך ממתינים 15 דקות לפני שמגישים את המרק מעל הקוסקוס, כדי לתת לכל הטעמים להיספג.

5

המרק נשמר עד שבוע במקרר.