מתכון

סופגניות ביס קלות להכנה

שמים בערמה עם שלל רטבים - רוטב שוקולד, רוטב טופי, רוטבי פרי למיניהם - טובלים ואוכלים

73,546 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
צילום: דניאל לילה
צילום: דניאל לילה

אלה סופגניות קלות תרתי משמע, באופן ההכנה וגם בקלוריות (הכל יחסי, כן…). את הסופגניות האלה לא מכינים מבצק שמרים אלא מבצק שמזכיר מאוד בצק לפחזניות, רק יותר דליל ממנו וקצת יותר מתוק. במקום להתפיח, לעצב לכדורים ושוב להתפיח, פשוט מטגנים פיסות ממנו בעזרת שתי כפיות. מתקבלות מיני סופגניות אווריריות מאוד, כמעט חלולות, במרקם קראנצ’י ובמראה לא סימטרי ומשובב. אפשר למלא בריבה, אבל לא חייבים. פשוט מפזרים אבקת סוכר ומנשנשים. להגשה מתוחכמת יותר, שמים בערמה עם שלל רטבים – רוטב שוקולד, רוטב טופי, רוטבי פרי למיניהם – טובלים ואוכלים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לטיגון:

אופן ההכנה

1

מרתיחים חמאה, מים, סוכר ומלח בסיר. כשהרתיחה מלאה, מוסיפים קמח בבת אחת ומערבבים היטב בכף עץ במשך 2 דקות, עד שהתערובת חלקה והופכת לכדור בצק שנפרד מהדפנות. מעבירים את הבצק החם למיקסר עם וו גיטרה ומעבדים דקה.

2

מוסיפים את הביצים אחת אחת, ובכל פעם מעבדים במהירות בינונית עד שהביצה נבלעת, לפני שמוסיפים ביצה נוספת. התערובת תתפרק ותתחבר בחזרה בכל הוספת ביצה נוספת, וזה בסדר. יתקבל בצק במרקם של ממרח סמיך.

3

מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר, ובעזרת שתי כפיות יוצקים לשמן כמות של 1/2 כפית בצק בכל פעם. לא מעמיסים על הסיר כמות גדולה, כי הסופגניות תופחות מאוד במהלך הטיגון. מערבבים את תכולת הסיר בכף מחוררת, כדי לטגן את הסופגניות מכל הכיוונים. כשהן תפוחות מאוד ושחומות, מוציאים לכלי עם נייר סופג למשך דקה, לספיגת עודפי השמן. מגישים מיד.


הגודל כן קובע
אל תתפתו לטגן את הסופגניות האלה בגודל העולה על המומלץ במתכון: די ב-1/2 כפית בצק בדיוק לסופגניית ביס חמודה, שמספיקה להתבשל גם בפנים עד ההשחמה החיצונית. סופגניות גדולות יותר עלולות להישאר בצקיות מבפנים.