מתכון

סלאמורה – פסטרמה רומנית

ההכנה לוקחת קצת יותר זמן מרוב הפסטרמות הביתיות, בגלל הכבישה בתמיסת מלח ותבלינים שרק אחריה הנתח נשלח לתנור

15,162 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2019
סלאמורה - פסטרמה רומנית של חני בורובסקי. צילום: דניאל לילה
סלאמורה - פסטרמה רומנית של חני בורובסקי. צילום: דניאל לילה

הבשר יוצא עסיסי ופחות סיבי – דומה במרקמו לפסטרמה התעשייתית שילדים רגילים למצוא בתוך הסנדוויץ'.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לתמיסת הכבישה

לאפייה

אופן ההכנה

1

מניחים את חומרי המשרה בסיר שיוכל להכיל גם את נתח ההודו ומביאים לרתיחה. מבשלים עד שהסוכר והמלח מתמוססים לגמרי. מצננים לטמפ' החדר.

2

מוסיפים לסיר חזה הודו, מוודאים שכולו מכוסה בנוזל ומשהים במקרר כ-3 שעות. הופכים את הנתח כל שעה.

3

מחממים תנור ל 200- מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

4

מוציאים את הנתח מנוזלי הכבישה ושומרים כוס מהנוזלים.

5

מערבבים את כוס הנזולים עם סירופ מייפל ושמן זית ומושחים את הנתח בתערובת מכל צדדיו. מעבירים לתבנית וצולים כ 15- דקות.

6

מוציאים מהתנור, מושחים שוב בתערובת ואופים כ 15- דקות נוספות. מצננים לטמפ' החדר (לפחות שעה) ופורסים נגד כיוון הסיבים לפרוסות דקיקות. הפסטרמה נשמרת עד 5 ימים במקרר.