מתכון

סלט הרינג כבוש, תפוחים ושמנת

ההרינג הכבוש הוא אחד מאבני היסוד של המטבח היהודי-אירופאי, וכאן הוא מקבל טוויסט אלגנטי וקליל

6,779 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2020
סלט הרינג כבוש, תפוחים ושמנת של תום פרנץ צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
סלט הרינג כבוש, תפוחים ושמנת של תום פרנץ צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

חשוב להשקיע בהרינג מאיכות טובה. מכינים את המנה יום מראש, כדי לתת לטעמים זמן להתאחד ולהתפתח.

הכנה מראש: הסלט נשמר היטב בקופסה אטומה במקרר עד שבוע.

הצעת הגשה: מגישים מעל תפוחי אדמה מבושלים במי מלח מעוכים לפירה גס.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מנקים את הדגים מהעור וחותכים לנתחים בגודל ביס (אפשר גם להשאיר נתחים שלמים).

2

מערבבים בקערה גדולה את כל החומרים פרט לדג. מוסיפים את הדג ומתקנים תיבול.

3

שומרים בקירור עד ההגשה. מגישים עם חמאה ולחם טוב, שיספוג את הרוטב המשגע.