מתכון

סלט זיתים מבושלים

תמיד טוב שיהיה במקרר סלט זיתים. טעים כנשנוש ומשדרג אורז, קוסקוס ובעצם כל תבשיל

8,204 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2016
סלט זיתים מבושלים. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף
סלט זיתים מבושלים. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף

מה עוד עושים עם סלט זיתים מבושלים? מוסיפים כוס מהסלט המוכן לסיר בינוני של תבשיל עוף או דגים בשלבי הבישול הראשונים. במקרה כזה יש להפחית בכמות המלח, כי הסלט מלוח. מפזרים מהסלט על אורז מבושל או על פירה בהגשה. מניחים כף סלט על פילה דג צלוי.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

אופן ההכנה

1

משרים צימוקי זיתים 10 דקות במים פושרים ומסננים. את הזיתים האחרים שוטפים תחת מים זורמים. אם רוצים, מגלענים.

2

מטגנים את הזיתים כ-2 דקות בשמן. מוסיפים בצל, גזר וסלרי ומטגנים עוד כ-5 דקות להזהבה קלה.

3

מוסיפים שום, לימון, רסק, תבלינים ו-2 כוסות מים, מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים כ-15 דקות לספיגת טעמים.

4

מגישים חם, פושר או קר. הסלט יישמר במקרר 4-3 ימים.