מה עוד עושים עם סלט זיתים מבושלים? מוסיפים כוס מהסלט המוכן לסיר בינוני של תבשיל עוף או דגים בשלבי הבישול הראשונים. במקרה כזה יש להפחית בכמות המלח, כי הסלט מלוח. מפזרים מהסלט על אורז מבושל או על פירה בהגשה. מניחים כף סלט על פילה דג צלוי.
אופן ההכנה
1
משרים צימוקי זיתים 10 דקות במים פושרים ומסננים. את הזיתים האחרים שוטפים תחת מים זורמים. אם רוצים, מגלענים.
2
מטגנים את הזיתים כ-2 דקות בשמן. מוסיפים בצל, גזר וסלרי ומטגנים עוד כ-5 דקות להזהבה קלה.
3
מוסיפים שום, לימון, רסק, תבלינים ו-2 כוסות מים, מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים כ-15 דקות לספיגת טעמים.
4
מגישים חם, פושר או קר. הסלט יישמר במקרר 4-3 ימים.