מתכון

עוגות דבש אישיות

עוגה הזו מלווה את משפחתי שנים רבות. לא זכור לנו מקור המתכון, אך היא תמיד מופיעה בתפריט הקינוחים של ערב החג

4,503 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2016
עוגות דבש אישיות. סגנון: רותם ניר | צילום: דניה
עוגות דבש אישיות. סגנון: רותם ניר | צילום: דניה
  • 12 עוגות אישיות או לסיר פלא (תבנית קוגלהוף)
  • 30 דקות
  • קל
  • כשר
  • עוגות

היא תמיד מופיעה אצלנו בתפריט הקינוחים, לצד קינוחים מתוחכמים ומושקעים בהרבה. יתרונה הגדול במרקם הקליל והאוורירי שלה. אופים בתבניות אישיות, אורזים בנייר משי לבן, שמעליו צלופן, וקושרים בחוט עם חרוז בסגנון עתיק.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-170 מעלות.

2

מקציפים חלמונים וכוס סוכר עד שתפוח. מוסיפים שמן, דבש ותבלינים תוך כדי הקצפה. מוסיפים לסירוגין קמח, סודה לשתייה וקפה.

3

מקציפים את החלבונים ואת יתרת הסוכר, ומקפלים את הקצף לתוך התערובת הכבדה.

4

מערבבים את האגוזים עם הקמח. מוסיפים לתערובת אגוזים קצוצים, מערבבים ויוצקים לתבניות משומנות ומקומחות היטב.

5

אופים כ-20 דקות בתבניות אישיות או כשעה בתבנית סיר פלא, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

איך מגישים: עוטפים את העוגות האישיות בנייר משי לבן ומתחתיו צלופן, כמו מתנה. משחילים חרוז על חוט צבעוני מקופל לשניים וקושרים קשר גדול בחלק המקופל, על מנת שלא ייצא. מלפפים סביב העוגה הארוזה ומשחילים את הצד הפתוח של החוט בין שני החוטים, מותחים ומפצלים את שני הקצוות לצדדים (כדי ליצור צלב). קושרים מאחור.