מתכון

עוגיות אגוזי מלך

המטבח הפרסי עשיר במתוקים מיוחדים גם לפסח בעיקר בגלל השימוש הנרחב בקמח על בסיס אורז

7,125 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2019
עוגיות אגוזי מלך של שפית דיאנה רחמני. צילום: אפיק גבאי
עוגיות אגוזי מלך של שפית דיאנה רחמני. צילום: אפיק גבאי

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות.

2

מערבבים היטב בסיר את הסוכר, האגוזים הטחונים, המרגרינה המומסת והחלבונים. מעבירים לאש בינונית וממשיכים לערבב היטב תוך כדי חימום התערובת - אסור שהבלילה תתקשה או תתחמם יותר מדי.

3

לאחר 15-20 דקות מסירים מהאש ומצננים לטמפרטורת החדר. כשהתערובת מתקררת לגמרי מוסיפים את אבקת האורז ומערבבים היטב.

4

בעזרת ידיים רטובות או משומנות יוצרים כדורי תערובת, ומניחים במרווחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה (אפשר גם לעבוד עם שק זילוף, העוגות תופחות באפייה). נועצים במרכז כל כדור חצי אגוז מלך.

לאפייה

5

אופים בתנור החם עד להזהבה עדינה, בערך 20 דקות. העוגיות יהיו נגיסות עם מרקם מעט רך באמצע. מאחסנים בכלי אטום עד שבועיים.