קלאודיה טוענת שהדרך הטובה ביותר לטחון את האגוזים היא במטחנת בשר ידנית – זה מבטיח טחינה שלהם למרקם גרגירי ולא דק מדי, מה ששומר על עוגיות במרקם רך ואוורירי. אם אתם משתמשים במעבד מזון – הקפידו על טחינה קצרה בפולסים ואל תעבדו את האגוזים יתר על המידה.
אם רוצים, אפשר לגלגל את העוגיות באבקת סוכר, בדומה לעוגיות הבוטנים, או לעטר אותן בפקאנים חצויים.
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-160-150 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2
מפזרים פקאנים בשכבה אחידה בתבנית וקולים בתנור 15-10 דקות עד שהם משחימים מעט. מצננים.
3
מעבירים את הפקאנים למטחנת בשר וטוחנים למרקם גרגירי (אם משתמשים במעבד מזון - טוחנים בפולסים קצרים למרקם גרגירי). מערבבים את הבוטנים עם סוכר וטוחנים פעם נוספת באותו אופן.
4
מעבירים את תערובת הפקאנים והסוכר לקערה. מוסיפים תבלינים ואבקת אפייה ומערבבים לפיזור שלהם בתערובת. מוסיפים 4 ביצים ומערבבים בידיים עד קבלת תערובת רכה אבל יציבה ולא דביקה מדי. אם התערובת קשה מדי, מוסיפים עוד ביצה.
5
מחממים תנור ל-180 מעלות. מסדרים בתבנית התנור מנג'טים מנייר ומכינים בצד שתי קערות עם אבקת סוכר.
6
מרטיבים את הידיים ויוצרים מהתערובת כדורים קטנים: מגלגלים חלק מהתערובת לגליל בקוטר 2 ס"מ, חותכים אותו לעיגולים ברוחב 1 ס"מ ומגלגלים כל פרוסה לכדור קטן. מניחים כל כדור במנג'ט ונועצים בחלקו העליון פקאן חצוי.
7
אופים 4-3 דקות, מורידים את טמפרטורת התנור ל-150 מעלות וממשיכים לאפות כ-12 דקות עד שהעוגיות יציבות למגע. מדי פעם פותחים את דלת התנור לכמה שניות.