מתכון

עוגיות שקדים

שפית דיאנה רחמני אופה עוגיות שקדים נהדרות לפסח, שיכולות בקלות להתברג ברפרטואר הקבוע של נמנעים מגלוטן

8,711 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2019
עוגיות שקדים של שפית דיאנה רחמני. צילום: אפיק גבאי
עוגיות שקדים של שפית דיאנה רחמני. צילום: אפיק גבאי

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מקציפים במערבל את החלבונים לקצף יציב. מחליפים את וו ההקצפה במערבל לוו גיטרה.

2

מערבבים היטב בקערה את השקדים, אבקת הסוכר והקורנפלור. מקפלים בזהירות את תערובת השקדים לקצף החלבונים ב-2-3 פולסים. מוסיפים תמצית שקדים ומערבבים.

3

יוצרים כדורים מהתערובת ומניחים שקד מולבן במרכז כל כדור.

4

מניחים את הכדורים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, עם רווחים ביניהם. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, עד להזהבה עדינה, בערך 20 דקות (להיזהר מאפיית יתר). מצננים לחלוטין ומאחסנים בקופסה אטומה.