מתכון

עוגת שוקולד ואגוזים

עוגה קלאסית לפסח - עוגה בחושה פשוטה עם שוקולד, קוקוס ואגוזים יבשים

7,896 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
עוגת שוקולד ואגוזים. צילום: דניאל לילה
עוגת שוקולד ואגוזים. צילום: דניאל לילה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקישוט:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית.

2

מקציפים ביצים וסוכר כ-8 דקות לקצף בהיר, אוורירי ותפוח.

3

מערבבים קמח מצה עם שמן, קוקוס, אגוזים, שוקולד ומשמשים בקערה. מקפלים פנימה את הקצף בשלוש ארבע פעמים ויוצקים לתבנית.

4

אופים כ-35 דקות, עד שהעוגה עשויה וקיסם יוצא יבש עם פירורים לחים. מאבקים באבקת סוכר.

3 רעיונות בזק מתוקים לפסח:

1. דסקיות שוקולד: ממיסים 200 גרם שוקולד (מריר, חלב או לבן) עם כף שמן ומערבבים למרקם חלק. יוצקים כף ממנו על נייר אפייה, משטחים לדסקית בעובי אחיד, מקשטים בסוכריות צבעוניות או כסופות ומניחים להתקשות במקרר.

2. ג'לי יין: מקדם רושם רציני, שיכול להיות קינוח בפני עצמו או קישוט למנה אחרונה. ממיסים שקית ג'לטין (או 3 עלים) ומוסיפים ל-1/2 כוס יין מחוממת מעט ומתובלת בסוכר לפי טעם היין והצורך. מוסיפים עוד ½1 כוסות יין ויוצקים לכלים אישיים או לתבנית, אם משתמשים לקישוט. בהמשך חותכים לקוביות או לרצועות.

3. ליקר שוקולד במתנה: מבשלים 200 גרם (1 כוס) סוכר עם 2 כוסות מים עד לקבלת סירופ. מתבלים בכפית תמצית וניל. יוצקים את הסירופ על 50 גרם שוקולד מריר (72% מוצקי קקאו) קצוץ ומערבבים היטב. מוסיפים 240 מ"ל (1 כוס) וודקה תוך כדי ערבוב ומעבירים לבקבוק יפה. שומרים במקרר ולפני השתייה מנערים היטב.

גיוון: במקום קמח אפשר להשתמש בפירורי לחם.