מתכון

עוגת שוקולד ושקדים מבולוניה

למרות השימוש בקציפת החלבונים מדובר בעוגה מהזן הסופר-שוקולדי העסיסי והדחוס

57,310 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

בולוניה היא לא רק מולדת רוטב הבולונז, אלא גם המקום בו נולדה העוגה השוקולדית, העסיסית והדחוסה הזו.
את בולוניה כולנו מכירים כמולדת רוטב הבולונז, אבל לעיר המכונה “לה גראסה” (השמנה) יש עוד כמה מהלכים קולינריים ראויים לציון, למשל העוגה הזאת. למרות השימוש בקציפת החלבונים מדובר בעוגה מהזן הסופר-שוקולדי העסיסי והדחוס. העוגה נטולת קמח ולכן מתאימה לפסח.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית בתחתית ובשוליים ומרפדים בנייר אפייה.

2

ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל או על ביין מארי. מסירים מהאש. מוסיפים שקדים, חלמונים, קליפת תפוז מגוררת וליקר ומערבבים לתערובת אחידה.

3

מקציפים חלבונים וסוכר 6-5 דקות לקצף יציב אך לא נוקשה. מערבבים רבע מהקצף לתוך תערובת השוקולד. מקפלים לתערובת השוקולד מחצית מהקצף הנותר בזהירות, ואז את שאר הקצף. מעבירים לתבנית.

4

אופים כ-50 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא לח עם פירורים.

גיוון: לפני ההגשה יוצקים על העוגה גנאש שוקולד.