מתכון

פונצ'קי – סופגניות ריבה פולניות

ממלאים בריבה לפני הטיגון, סוגרים לכדורים בדיוק כמו שמכינים קובה ומתפיחים עם המלית בתוכן

9,656 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
  • הכנת פונצ'קי. צילום: צילום: Krysztof Kozanowski — Magazine Usta
    הכנת פונצ'קי. צילום: צילום: Krysztof Kozanowski — Magazine Usta
  • פונצ'קי. צילום: צילום: Krysztof Kozanowski — Magazine Usta
    פונצ'קי. צילום: צילום: Krysztof Kozanowski — Magazine Usta

סופגניות ריבה פולניות שממלאים בריבה לפני הטיגון, סוגרים לכדורים בדיוק כמו שמכינים קובה ומתפיחים עם המלית בתוכן. במהלך ההתפחה הבצק סופג את הריבה ובעת הטיגון הריבה מתחממת ומעט מתקרמלת, כך שהטעמים קרובים לסופגנייה שלנו ובה בעת מצליחים להפתיע ולייצר חוויה סופגנייתית חדשה לגמרי.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית:

לטיגון:

לציפוי:

אופן ההכנה

מכינים ראש עיסה

1

שמים חלב וסוכר בקערה וממיסים בתוכם שמרים. מוסיפים 100 גרם קמח ומערבבים קלות. מניחים בצד ל-10 דקות עד שהתערובת תופחת.

מכינים את הבצק ומתפיחים

2

מעבירים את ראש העיסה לקערת מיקסר עם וו לישה, מוסיפים את שאר החומרים למעט החמאה ולשים כ-5 דקות לקבלת בצק נוזלי. מוסיפים את החמאה וממשיכים ללוש 5 דקות נוספות עד שהבצק נעשה מעט אלסטי ועדיין מאוד דביק. מכסים במגבת ומתפיחים כשעה להכפלת הנפח.

ממלאים ומתפיחים

3

מקמחים היטב את הידיים ומכדררים מהבצק כדורים בגודל 6 ס"מ. משטחים כל כדור למעין פיתה קטנה, ממלאים בכפית ריבה וסוגרים היטב לכדור.

4

מניחים את הכדורים הממולאים על משטח מקומח כשהצד של הסגירה כלפי מטה. מכסים ומתפיחים כ-30 דקות עד שהכדורים כמעט מכפילים את נפחם.

מכינים את הציפוי

5

מביאים לרתיחה בסיר קטן אבקת סוכר ומים. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-8 דקות.

מטגנים ומצפים:

6

מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק על להבה בינונית ומטגנים את הסופגניות בסבבים כ-3 דקות משני הצדדים להזהבה יפה. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג ומצננים כ-2 דקות.

7

מברישים את הסופגניות בציפוי ומגישים אותן חמימות או בטמפ' החדר.