מתכון

פסטייה דגים

אימא שלי מכינה פסטייה מרוקאית מסורתית עם מילוי עוף ומפזרת מעל אבקת סוכר. זה אותו מאפה שחום וקריספי עם מלית נימוחה, רק החלפתי את העוף בדג

4,076 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2021
פסטייה דגים של שף אסף גבאי. צילום: נעם פריסמן
פסטייה דגים של שף אסף גבאי. צילום: נעם פריסמן

"המנה הזאת הגיעה למסעדה מהבית שלי ונמצאת שם מהיום הראשון"

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. 

2

מניחים דגים בתבנית, מתבלים בשתי כפות שמן זית, מלח ופלפל, מכסים בנייר אפייה ואופים 12 דקות, עד שהדגים אפויים. משאירים את התנור דולק ומרפדים תבנית בנייר אפייה חדש.

3

מחממים שתי כפות שמן זית במחבת ומטגנים בצל 5 דקות עד הזהבה. מורידים את בשר הדג מהעצמות, מניחים בקערה ומפוררים גס. מוסיפים את הבצל, כורכום, שקדים, קינמון ואגוז מוסקט, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.

4

פורשים על משטח עבודה שני עלי פילו זה על גבי זה ומברישים בשמן רק את העלה העליון. שמים במרכז שתי כפות מלית וסוגרים את העלים למעטפה מלבנית. מכינים כך את המאפים הנוספים, מסדרים את כולם בתבנית, מברישים בשמן ואופים 7 דקות עד הזהבה יפה.

5

מפזרים אבקת סוכר ומגישים.