מתכון

פסנג'ון: פרגיות ברוטב אגוזים ורכז רימונים

לרוב מכינים את הקדירה מבשר אווז, אבל דיאנה רחמני מעדיפה את הפרגיות הקלילות

12,617 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2019
פסנג'ון - פרגיות ברוטב אגוזים ורכז רימונים של שפית דיאנה רחמני. צילום: אפיק גבאי
פסנג'ון - פרגיות ברוטב אגוזים ורכז רימונים של שפית דיאנה רחמני. צילום: אפיק גבאי

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

מגררים את הבצל בפומפייה ומעבירים לסיר. מחממים על אש גבוהה, מוסיפים את אבקת אגוזי המלך ומערבבים ללא הפסקה. ברגע שהבצל ואבקת האגוזים מעורבבים היטב מוסיפים כוס מים קרים וממשיכים לערבב, כדי שהאגוזים יפרישו שומן. מנמיכים את הלהבה ומבשלים על אש נמוכה בבעבוע עדין.

2

מוסיפים עוד 2 כוסות מים קרים, את השזיפים, התמרים, רכז הרימונים, הסילאן, ומלח לפי הטעם. מערבבים ומבשלים על אש נמוכה תוך כדי ערבוב מתמיד, לפחות 30 דקות עד שהרוטב מסמיך, מצטמצם ומשנה את צבעו לחום עמוק. טועמים ומתקנים תיבול. אם מעדיפים מתוק יותר - מוסיפים סילאן, אם מעדיפים חמצמץ - מוסיפים רכז רימונים.

לפרגיות

3

מחממים היטב מחבת פסים (או רגילה) עם מעט שמן נייטרלי. מתבלים את הפרגיות במלח ופלפל לפי הטעם. צורבים אותן במחבת החמה עד שהן מזהיבות יפה, בערך 5 דקות מכל צד.

להגשה

4

מעבירים את הפרגיות לרוטב העשיר לחימום יחד. לאחר החימום מניחים את הפרגיות לצד תפוחי אדמה צלויים ויוצקים מהרוטב בנדיבות. מפזרים גרגרי רימון ושברי אגוזי מלך מעל.