מתכון

פרז’לדה

לחם גבינות טורקי שנהוג להגיש לארוחת בוקר

4,518 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2017
צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

החומרים טבלת מידות ומשקלות

הטבה לקוראי השולחן: משלוח חינם בכל הזמנה של תוצרת חקלאית פרימיום באתר "פרשוק"

אופן ההכנה

1

מניחים בקערה קמח, שמרית ומים ולשים עד לקבלת בצק רך מאוד. מוסיפים גבינה בולגרית ומערבבים עד שהיא נבלעת בבצק.

2

יוצקים מרגרינה מומסת לתבנית. מעבירים את הבצק לתבנית ומשטחים תוך כדי מריחת המרגרינה על פני הבצק.

3

מכסים בתבנית הפוכה, כך שיהיה לבצק מקום לעלות, ובמגבת עבה. מתפיחים עד להכפלת הנפח.

4

מחממים תנור ל-200 מעלות.

5

מפזרים גבינת עמק על פני הבצק ואופים 40-30 דקות, או עד שהפרז’לדה זהובה.

6

חותכים לריבועים גדולים ומגישים חם.

7

אפשר לשמור את הפרז’לדה במקרר במשך יום-יומיים. לפני ההגשה מחממים את התנור ל-220 מעלות ומחממים את המאפה 15-10 דקות.