מתכון

פשטידת קישואים טורקית

פשטידת קישואים וגבינות טורקית שיכולה להתאים גם לפסח

214,491 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2017
פשטידת קישואים טורקית. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
פשטידת קישואים טורקית. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

אני ממליצה להשתמש בזוקיני, שטעמם מודגש יותר והם פחות מימיים מהקישואים הבהירים. אפשר לגרר אותם גס לקבלת מאפה נגיס במרקם אל דנטה או דק — לקבלת מאפה רך לגמרי. בשני המקרים חשוב לסחוט היטב את הקישואים.

לתבנית בגודל 20X30 ס"מ.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

הטבה לקוראי השולחן: משלוח חינם בכל הזמנה של תוצרת חקלאית פרימיום באתר "פרשוק"

לשימון התבנית:

למלית:

לציפוי:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית בכף שמן זית וזורים פירורי לחם או קמח מצה באופן שווה.

2

מערבבים את חומרי המלית בקערה.

3

משטחים את המלית בתבנית ומפזרים גבינת מוצרלה באופן שווה.

4

אופים בתנור החם 35-40 דקות עד שהמאפה זהוב. ממתינים כ-10 דקות ורק אז פורסים.

5

מגישים חם. שומרים במקרר מכוסה עד 3 ימים. להגשה מחממים כמה דקות בתנור ב-170 מעלות.