מתכון

קבוצות שקדים

העוגיות נאפות בחום נמוך במשך זמן רב יחסית, כדי ליצור אפקט של קלייה ולשמר עד כמה שאפשר את הארומה של השקדים

52,511 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
קבוצות שקדים. צילום: דניאל לילה
קבוצות שקדים. צילום: דניאל לילה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-150 מעלות.

2

מניחים שקדים בקערה, מפזרים סוכר, יוצקים דבש וחלבון ומערבבים בעדינות, עד שכל השקדים מצופים בצורה אחידה.

3

מניחים כפות שטוחות מן התערובת בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

4

אופים כחצי שעה עד להזהבה.

5

מצננים היטב ושומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד 3 שבועות.

גיוון:
מוסיפים כ-1/3 כוס גרעיני חמניות או חמוציות מיובשות. זמן האפייה יתקצר ב-5 דקות.