מתכון

קובה סלק במרק אדום

לקובה סלק העיראקית אין מתחרים בתחום היופי - בקערת המרק משכשכות כופתאות בוורוד-סגול מהמם, מוקפות במרק חמצמץ

49,157 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2020
קובה סלק | רות אוליבר | צילום: אילן נחום | סגנון: דלית רוסו
קובה סלק | רות אוליבר | צילום: אילן נחום | סגנון: דלית רוסו

הבשלניות הוותיקות יודעות שסודו של מרק חמצמץ הוא בשימוש דווקא במלח לימון. טעמו של מיץ לימון מתקהה בבישול, והמרק פשוט לא יצא כמו שצריך. את המתכון לקחתי מחברתי רותי בטש מבית הספר "עושים בישול", שהקובות שלה אהובות על המורים והתלמידים. מצאתי שנוח ביותר לבשל את הקובות בסיר מרק רחב ושטוח.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית

למרק

אופן ההכנה

מכינים את המעטפת

1

שמים סולת בקערה. מערבבים מים עם מלח, יוצקים על הסולת ומערבבים קלות (כמה שפחות ערבוב, כדי שהקובות יצאו רכות). מניחים שעה בצד לספיחת הנוזלים.

מכינים את המלית

2

מערבבים את חומרי המלית ומחלקים לכדורים קטנים בקוטר ½1 ס”מ - כך קל יותר למלא את הקובות.

מכינים את המרק

3

מחממים שמן בסיר למרק ומטגנים בצל כ-7 דקות. מוסיפים רסק ומטגנים כ-3 דקות.

4

מוסיפים את שאר החומרים ויוצקים מים לכיסוי + כ-2 ס"מ (בערך 2 ליטר). מביאים לרתיחה ומבשלים כ-20 דקות עד שהסלק מתחיל להתרכך. אם חסרים נוזלים, מוסיפים מים רותחים. טועמים ומתקנים תיבול.

ממלאים את הקובות ומבשלים

5

בוצעים מהבצק כדור בגודל פינג-פונג ומשטחים קלות על כף היד. מניחים עליו כדור מלית וסוגרים בחזרה לכדור. מכינים כך את כל הקובות.

6

מוסיפים את הקובות למרק, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-30 דקות על להבה בינונית.

7

מסירים מהכיריים ומניחים ל-10 דקות לפני ההגשה.

אפשר וכדאי להשהות את המרק ללילה במקרר ולחמם שוב — רותי אומרת שכך הוא הכי טעים.