מתכון

קומפוט קיץ

הקומפוט הזה הוא אנטיתזה למנה של סבתא; לא כבד וכהה אלא חמצמץ, מעודן ומרענן, עם פירות ששומרים על צורה וטעם

20,344 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
קומפוט קיץ  של אסף שנער. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: אינה גוטמן
קומפוט קיץ של אסף שנער. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: אינה גוטמן

חשוב לבשל את הפירות רק עד שהם רכים כדי לשמור על טעמיהם ולא להפוך את הקומפוט לעיסת פירות מגושמת.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה (אופציה)

אופן ההכנה

1

מכניסים לסיר את כל הפירות, המים ומחצית מכמות הסוכר. מבשלים על אש בינונית על סף רתיחה כ־20 דקות עד שהפירות רכים.

2

מכבים את האש, מוסיפים מיץ לימון ועוד מעט סוכר במידת הצורך. מוסיפים נענע ומעבירים למקרר עד להגשה. בזמן ההגשה אפשר להניח כמה כפות מהשמנת החמוצה על הקומפוט – השמנת מתפרקת ומעניקה לקומפוט חמצמצות נעימה ומרקם קרמי עדין.