מתכון

קוסידו מדריליאנו

יש לי חיבה גדולה לסיר שמכיל בתוכו ארוחה שלמה

13,764 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2020
קוסידו מדריליאנו של שף עינב אזגורי. צילום: רן בירן
קוסידו מדריליאנו של שף עינב אזגורי. צילום: רן בירן

לכל עם יש את הגרסה שלו לחלקי בשר שונים עם קטניות. אני מאוד אוהב את הגרסה המדריליאנית, על בסיס חומוס. אל תשפכו את מי הבישול בתום ההכנה – הם ישמשו כציר נהדר למגוון מנות אחרות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

לבריין (נוזל כבישה)

להגשה

אופן ההכנה

1

מערבבים את מרכיבי הבריין ומניחים בתוך הנוזל את הלשון ל־2־5 ימים. מוציאים מנוזל הכבישה ושוטפים היטב.

2

מכניסים את כל מרכיבי התבשיל (בשר, חומוס, ירקות ותבלינים) לסיר גדול, מכסים במים, מרתיחים, מקטינים את הלהבה ומבשלים מכוסה חלקית כשעתיים.

3

מקלפים את העור החיצוני של הלשון (אפשר להכניס שיפוד או סדין קטנה בין העור לבשר) וממשיכים לבשל את הלשון עוד כחצי שעה.

4

חותכים את הבשר לחתיכות גדולות ומגישים עם הירקות לצד איולי וחרדל.