מתכון

איך מכינים קורנדביף בבית

לא תאמינו כמה פשוט להכין בשרים כבושים בבית

10,610 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2010
קורנדביף ביתי בקלות של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע
קורנדביף ביתי בקלות של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע

קנו מלח כבישה בחנויות התבלינים והכינו בכמות גדולה, כך שתוכלו ליהנות מכריכים מושקעים בימים שלאחר הארוחה. את הקורנדביף לא חייבים לתבל ולצלות כמו שמפורט כאן, אפשר להסתפק בכבישה ותיבול.

שימו לב: ההכנה אורכת דקות ספורות, אך הכבישה אורכת 8 ימים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לכבישה:

לתיבול וצלייה:

אופן ההכנה

כובשים את הבשר

1

מניחים את הבשר בכלי גדול וצר יחסית. מערבבים את מלח הכבישה והמים ומוזגים על הבשר עד שיכוסה בנוזל מכל הכיוונים. מכסים ומשאירים במקרר 8 ימים.

מבשלים

2

מוציאים את הבשר מהנוזלים ושוטפים היטב. מעבירים לסיר גדול, מכסים במים נקיים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים בבעבוע עדין 3 שעות. מקפידים שהנתח יהיה מכוסה במים לאורך הבישול.

3

מוציאים מהנוזל ושומרים עד 10 ימים בקירור.

מתבלים וצולים

4

חוצים את הנתח. מערבבים חרדל עם שומן אווז ומורחים את שני הנתחים מכל הצדדים.

5

מלהיטים מחבת ברזל, מוסיפים שמן זית ומשחימים את הבשר 2 דקות מכל צד. פורסים ומגישים חם או קר.