מתכון

רוונה: עוגת סולת יוגורט לימונית

מגישים עם קצפת, ויש לכם עוגה רטובה ונימוחה, כמעט סברינה

5,399 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
עוגת סולת יוגורט לימונית. צילום: אילן נחום | סגנון: אוריה גבע
עוגת סולת יוגורט לימונית. צילום: אילן נחום | סגנון: אוריה גבע

החומרים טבלת מידות ומשקלות

הטבה לקוראי השולחן: משלוח חינם בכל הזמנה של תוצרת חקלאית פרימיום באתר "פרשוק"

לסירופ:

לקישוט:

להגשה:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית בנדיבות.

מכינים את העוגה:

2

מקציפים ביצים שלמות עם סוכר 8 דקות לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.

3

מערבבים בקערה קמח, סולת, שקדים ואבקת אפייה.

4

מערבבים בקערה שלישית שמן ויוגורט לתערובת אחידה.

5

מוסיפים את החומרים היבשים ואת קליפת הלימון לתערובת היוגורט תוך כדי בחישה איטית עד לקבלת תערובת אחידה. מקפלים את הקצף לבלילה בבחישה עדינה ויוצקים לתבנית.

6

אופים כ-35 דקות או עד שהעוגה מזהיבה וקיסם שננעץ בה יוצא יבש עם פירורים לחים.

בזמן שהעוגה בתנור מכינים סירופ:

7

מרתיחים סוכר ומים ומבשלים על להבה נמוכה כ-7 דקות לקבלת סירופ. מורידים מהכיריים ומוסיפים לימון.

מקשטים ומגישים:

8

מוצאים את העוגה ובעודה חמה יוצקים לאט-לאט את הסירופ החם באופן שווה על פני כל העוגה.

9

מפזרים שקדים ומניחים לעוגה להתקרר.

10

מגישים עם יוגורט קר ודבש או ריבת פירות יער.