מתכון

שטרודל אגסים

זו עוגה מושלמת לאירוח. מומלץ להקפיא חלק מהשטרודלים לפני האפייה, וכך יש תמיד שטרודל בהיכון

3,403 בשלנים התעניינו במתכון זה
שטרודל אגסים של שף-קונדיטורית הילה בידרמן. צילום: שרית גופן. סטיילינג: ענת לבל
שטרודל אגסים של שף-קונדיטורית הילה בידרמן. צילום: שרית גופן. סטיילינג: ענת לבל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

הטבה לקוראי השולחן: משלוח חינם בכל הזמנה של תוצרת חקלאית פרימיום באתר "פרשוק"

לבצק

למלית

אופן ההכנה

1

מערבלים את מרכיבי הבצק במיקסר עם וו לישה עד לקבלת בצק אחיד. מחלקים את הבצק ל־4־5 כדורים במשקל 250 גרם כל כדור, מכסים ונותנים לבצק לנוח כשעה.

2

פותחים כל כדור בצק הכי דק שאפשר בעדינות רבה עד לעובי מ"מ או פחות ומפזרים את האגסים הסחוטים בצורה שווה על פני הבצק. מפזרים מעל סוכר, פקאנים וחמאה. חוזרים על הפעולות עם כל כדורי הבצק.

3

מחממים תנור ל־180 מעלות. מגלגלים כל יריעת בצק לרולדה, מניחים בתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה ואופים כשעה עד שהשטרודל יציב ופריך מבחוץ ועסיסי מבפנים.