הטריפוליטאים מזמן איבדו את הבלעדיות על שמו של המאכל הזה ועל שפע המחבתות שמתהדרות בו, אבל הנה המקור עם רוטב עגבניות מתובל וחריף כמו שצריך.
מה צריך?
החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
החומרים
מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
אופן ההכנה
1
חורצים בגב העגבניות צלב קטן, חולטים 30 שניות במים רותחים ומעבירים למי קרח לעצירת הבישול. מסננים, קולפים, מסלקים את הגרעינים וקוצצים גס.
2
מחממים שמן זית במחבת גדולה ועמוקה. מוסיפים שום ופלפל חריף ומערבבים היטב. מוסיפים פלפלצ’ומה ומטגנים עוד דקה. נזהרים לא לחרוך.
3
כשניחוח הפלפלצ’ומה עולה, מוסיפים את העגבניות. מגבירים את הלהבה למכסימום ונותנים לעגבניות להגיר נוזלים 3 דקות. מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים מכוסה 20 דקות. עד כאן אפשר להכין מראש.
4
מתבלים במלח ופלפל, מערבבים ומוודאים שהרוטב טעים ומתובל היטב. מוסיפים ביצים אחת-אחת ומבשלים 5 דקות לקבלת חלמונים רכים או 8 דקות לחלמונים עשויים. אפשר לכסות את המחבת — זה מזרז את בישול החלמונים, ואילו בישול ללא מכסה מחמם את החלמונים אך לא מקשה אותם.
5
מגישים מייד עם לחם.
גיוונים ושדרוגים:
• מתבלים את הרוטב בכפית כמון, מעט כורכום וכוסברה קצוצה.
• לקראת סוף בישול העגבניות מוסיפים 2 פלפלים אדומים קלויים, קלופים וחתוכים לרצועות.
• צולים בנפרד 2 נקניקיות מרגז, קוצצים ומוסיפים לרוטב המוכן לפני הוספת הביצים.
• מטגנים קוביות קטנות של חציל אחד ומוסיפים לרוטב המוכן לפני הוספת הביצים.
• מפוררים חצי קובייה גבינת פטה ומוסיפים יחד עם הביצים.
