מתכון

תבשיל כתף בקר עם חרשוף לימוני

חרשוף הוא ארטישוק בר. לא אוכלים את קוצי החרשוף אלא את הגבעולים שלו - סולו או עם בשר, עוף או דגים

4,895 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2022
תבשיל כתף בקר עם חרשוף לימוני של שף אורן אסידו. צילום: נועם פריסמן, סטיילינג: עינב רייכנר
תבשיל כתף בקר עם חרשוף לימוני של שף אורן אסידו. צילום: נועם פריסמן, סטיילינג: עינב רייכנר

חרשוף הוא ארטישוק בר, שיש לו קוצים קטנים וגבעולים עבים. בניגוד לארטישוק המוכר, לא אוכלים את קוצי החרשוף אלא את הגבעולים שלו – סולו או עם בשר, עוף או דגים. תוספת מיץ לימון מנטרלת את המרירות הטבעית של הגבעולים ומוסיפה להם טעם רענן בלעדי. אני אף פעם לא מקלף חרשוף עם כפפות – הצבע שהוא משאיר בידיים לוקח אותי לזכרונות מבית סבא וסבתא, שגידלו ארטישוק ושילבו אותו באינספור מאכלי חג.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

לחרשוף

לבשר

לתבשיל

אופן ההכנה

1

מניחים חרשופים בסיר, מכסים בשפע מים, מוסיפים מיץ לימון וכורכום ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה כדי להיפטר מהמרירות. מסננים.

2

מחממים שמן בסיר וצורבים קוביות בשר מכל הצדדים 2־3 דקות להשחמה. מכסים במים רותחים ומבשלים כשעתיים לריכוך חלקי. מסננים.

3

מחממים שמן בסיר שטוח ומטגנים בצל ושום 3 דקות, תוך כדי ערבוב, להזהבה. מתבלים, מוסיפים מיץ לימון, את החרשופים והבשר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה נוספת לריכוך מלא של הבשר. טועמים ומתקנים תיבול.