מתכון

נודלס עוף

מנה מהירה להכנה בשלל מרקמים, שמתאימה לכל המשפחה וגם לאירוח

30,372 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2016
נודלס עוף. צילום: מיכל רביבו
נודלס עוף. צילום: מיכל רביבו

גיוונים:

  • משתמשים בעוף מעושן (כמו שיש ב"טיב-טעם") ובמעט בשר מעושן קצוץ לקוביות.
  • להעצמת הטעם המעושן: מלהיטים את הווק היטב, ובזמן ההקפצה מטים אותו לעבר הלהבה, כדי שהשמן יידלק וייחרך. השמן נכבה אחרי כמה שניות, או כשמוסיפים את הרוטב. לא מומלץ למי שנבהל מאש.
  • למנה ללא גלוטן ניתן להחליף את אטריות הנודלס באטריות אורז או שעועית.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לטיגון:

לרוטב:

אופן ההכנה

מכינים את הרוטב:

1

מערבבים את כל החומרים ושומרים להמשך.

מכינים את הנודלס:

2

מבשלים את הנודלס במים רותחים לפי הוראות היצרן, ומסננים.

מכינים את שאר החומרים:

3

מערבבים ירקות וטופו בקערה.

4

מקפיצים בוטנים וצ'ילי בווק יבש (ללא שמן). שומרים בצד.

מקפיצים ומגישים:

5

מחממים ווק. יוצקים 3 כפות שמן, וכשהוא לוהט, מטילים לתוכו רבע מכמות העוף. אחרי רגע מוסיפים רבע מכמות הירקות. מקפיצים כחצי דקה על אש הכי גבוהה.

6

מוסיפים את האטריות, ומקפיצים. יוצקים רבע מהרוטב, וממשיכים להקפיץ עד שהוא מתאדה.

7

מעבירים לקערת הגשה ומפזרים מעט בוטנים חריפים. הערה: בין מנה למנה שוטפים את הווק במים חמים (בלי סבון), ומלהיטים אותו שוב לפני שמתחילים בבישול.