חיפוש מתקדם

נודלס עוף

מתכון לנודלס עוף
צילום: מיכל רביבו

רשימת החומרים אמנם ארוכה, אבל ההכנה פשוטה. זהו מתכון ביתי ללהיט מ’ריבר’ נודל בר: ההמלצה של אנשי המקום היא להכין כל מנה לחוד (כלומר ב-4 מחזורים), כדי לשמור על פריכותם של המוצרים.

חומרים

לטיגון:
לרוטב:

אופן ההכנה

מכינים את הרוטב: מערבבים את כל החומרים ושומרים להמשך. מכינים את הנודלס: מבשלים את הנודלס במים רותחים לפי הוראות היצרן, ומסננים. מכינים את שאר החומרים: מערבבים ירקות וטופו בקערה. מקפיצים בוטנים וצ'ילי בווק יבש (ללא שמן). שומרים בצד. מקפיצים ומגישים: מחממים ווק. יוצקים 3 כפות שמן, וכשהוא לוהט, מטילים לתוכו רבע מכמות העוף. אחרי רגע מוסיפים רבע מכמות הירקות. מקפיצים כחצי דקה על אש הכי גבוהה. מוסיפים את האטריות, ומקפיצים. יוצקים רבע מהרוטב, וממשיכים להקפיץ עד שהוא מתאדה. מעבירים לקערת הגשה ומפזרים מעט בוטנים חריפים. הערה: בין מנה למנה שוטפים את הווק במים חמים (בלי סבון), ומלהיטים אותו שוב לפני שמתחילים בבישול.

גיוונים:

  • משתמשים בעוף מעושן (כמו שיש ב”טיב-טעם”) ובמעט בשר מעושן קצוץ לקוביות.
  • להעצמת הטעם המעושן: מלהיטים את הווק היטב, ובזמן ההקפצה מטים אותו לעבר הלהבה, כדי שהשמן יידלק וייחרך. השמן נכבה אחרי כמה שניות, או כשמוסיפים את הרוטב. לא מומלץ למי שנבהל מאש.
  • למנה ללא גלוטן ניתן להחליף את אטריות הנודלס באטריות אורז או שעועית.